Mis vahe on kindlustusseltsil ja kindlustusmaakleril?

Eger Ninn
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu esimene kindlustusautomaat Lõunakeskuses.
Tartu esimene kindlustusautomaat Lõunakeskuses. Foto: Kristjan Teedema

Kindlustusselts müüb ainult enda seltsi pakutavaid kindlustusteenuseid, näiteks reisikindlustust, kodukindlustust, kaskokindlustust jne. Kindlustusmaakler on aga kindlustusvahendaja, kes otsib sulle kui kliendile erinevate kindlustusseltside pakkumisi.


Erinevate seltside võrdlemine on oluline, sest kõikide kindlustusseltside teenuste tingimused on erinevad. Seega on üks variant võrdlemise töö ise ära teha, võttes pakkumised vähemalt kolmest kindlustusseltsist. Teine võimalus on kasutada kindlustusmaakleri abi, kirjutas tarbijaveeb minuraha.ee.

Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja ja tema töö on valida pärast sinu kui kliendi kindlustushuvi väljaselgitamist erinevate kindlustusseltside pakkumiste seast välja sulle kõige sobivam. Kindlustusmaakler peab sulle esitama piisava hulga, soovitavalt vähemalt kolme erineva seltsi pakkumised.

Samuti pakub kindlustusmaakler välja enda meelest sinu huvidele kõige paremini vastava kindlustuspakkumuse variandi, kuid sul ei ole kohustust sellega nõustuda. Lõpliku valiku tegemise õigus jääb sulle.

Kindlustusmaaklerile maksavad vahendustasu kindlustusseltsid ning kliendil on õigus teada, kui suur on ühe või teise kindlustusseltsi poolt vahendatava kindlustuslepingu eest võetav vahendustasu.

Kindlustusseltside, kindlustusseltside filiaalide ning kindlustusmaaklerite nimekirjaga saab tutvuda finantsinspektsiooni lehel alajaotuses «Turuosaliste nimekirjad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles