ERR.ee: ekspert ei näe vajadust kollatõve vastu vaktsineerida

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Üldine soovitus on sageli käsi pesta, sest selline ennetustöö aitab piirata gripiviiruse levikut.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Üldine soovitus on sageli käsi pesta, sest selline ennetustöö aitab piirata gripiviiruse levikut. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eestis pole vaja hakata rahvast riigi raha eest kollatõve vastu vaktsineerima, kinnitab tervisekaitseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar, teatas

ERR Uudised

.

«Olukord Eestis A-hepatiidi viiruse suhtes on rahulik ja sellest lähtudes ei ole põhjust praegu teha ettepanekut, et A-viirushepatiit lülitada riiklikku immuniseerimiskavasse,» rääkis Kutsar «Aktuaalsele kaamerale».

Riiast ja teistest piirkondadest on A-hepatiidi nakkust toodud nii Eestisse kui ka Eesti piiri lähedale. Lätis läinud aastal alanud kollatõvepuhang ei vaibu - tänavu on haigestunud üle 500 inimese. Lätti reisimine pole küll ohtlik, kuid täita tuleb hügieeninõudeid, kinnitavad Läti spetsialistid.

«Peamine, et haigestumist ära hoida, on järgida hügieeni nii neil, kes töötavad toitlustusettevõtteis kui ka kodus - tähtis on pesta käsi pärast tualeti kasutamist või poest kojujõudmist,» rääkis Läti tervishoiuagentuuri Vidzeme piirkonna epidemioloog Rasma Grauda.

Mullu põdes Eestis A-hepatiiti 13 inimest, kellest 6 sai nakkuse Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles