Vaata, millised on 2012. aasta parimad toiduained
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Toiduliit kuulutas tänasel aastakonverentsil parimaks toiduaineks rukkileivakattega ahjukaela Rakvere lihakombinaadilt, parimaks toiduks tervisele valiti Rakvere lihatööstuse lihaveise grillvorst lambasooles.
Toiduliidu kuldmärk anti ka järgmistele toodetele:
Eesti parim mittealkohoolne jook 2012: Kadarbiku köögivilja ananassi-vaarikamaitsega neljaviljamahl.
Eesti parim alkohoolne jook 2012: Põltsamaa Felixi Tõmmu
Hõbemedalid ehk parimad omas kategoorias olid
Eesti parim lihatoode 2012: rukkileivakattega ahjukael Rakvere lihakombinaadilt
Eesti parim pagaritoode 2012: Leibö Leiburilt.
Eesti parim kondiitritoode 2012: suvine piparkook apelsinitükkidega aktsiaseltsilt Marmiton
Eesti parim kaste 2012: Caesari kaste Vertigo Gourmet'lt
Eesti parim valmistoit 2012: Põltsamaa Felixi külmalinna küüslaugusupp
Eesti parim piimatoode 2012: Tere Naturali vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt
Eesti parim kalatoode 2012: Briisi vürtsikilu filee DGM Shipping AS
Parim Eesti magustoit 2012: šokolaadikreemide sari Vertigo Gourmet'lt
Ponksmedali ehk piirkondliku auhinna sai Lõuna-Eestis hapupiim Nopri Talumeiereilt, Lääne-Eestis halvaakreem HTÜ Tootmine OÜ-lt
«Meie ettevõtted tabavad väga hästi tarbijate arenevat maitset ja ootusi ning suudavad aastast aastasse jätkuvalt pingutada ning värskeid uudistooteid välja pakkuda. Investeeringud tootearendusse on meie tööstusharus märkimisväärsed ning selle eest peab eestimaiseid toidutootjaid tunnustama,» ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Eesti parima toiduaine konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.
Esimest korda tootekonkursi ajaloos hindas uudistooteid Eesti Peakokkade Ühenduse ja toidublogijate žürii.