Vaata, millised on 2012. aasta parimad toiduained

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Lihakombinaadi rukkileivakattega ahjukael - parim toiduaine 2012.
Rakvere Lihakombinaadi rukkileivakattega ahjukael - parim toiduaine 2012. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Toiduliit kuulutas tänasel aastakonverentsil parimaks toiduaineks rukkileivakattega ahjukaela Rakvere lihakombinaadilt, parimaks toiduks tervisele valiti Rakvere lihatööstuse lihaveise grillvorst lambasooles.


Toiduliidu kuldmärk anti ka järgmistele toodetele:

Eesti parim mittealkohoolne jook 2012: Kadarbiku köögivilja ananassi-vaarikamaitsega neljaviljamahl.

Eesti parim alkohoolne jook 2012: Põltsamaa Felixi Tõmmu


Hõbemedalid ehk parimad omas kategoorias olid

Eesti parim lihatoode 2012: rukkileivakattega ahjukael Rakvere lihakombinaadilt

Eesti parim pagaritoode 2012: Leibö Leiburilt.

Eesti parim kondiitritoode 2012: suvine piparkook apelsinitükkidega aktsiaseltsilt Marmiton

Eesti parim kaste 2012: Caesari kaste Vertigo Gourmet'lt

Eesti parim valmistoit 2012: Põltsamaa Felixi külmalinna küüslaugusupp

Eesti parim piimatoode 2012: Tere Naturali vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt

Eesti parim kalatoode 2012: Briisi vürtsikilu filee DGM Shipping AS

Parim Eesti magustoit 2012: šokolaadikreemide sari Vertigo Gourmet'lt

Ponksmedali ehk piirkondliku auhinna sai Lõuna-Eestis hapupiim Nopri Talumeiereilt, Lääne-Eestis halvaakreem HTÜ Tootmine OÜ-lt


«Meie ettevõtted tabavad väga hästi tarbijate arenevat maitset ja ootusi ning suudavad aastast aastasse jätkuvalt pingutada ning värskeid uudistooteid välja pakkuda. Investeeringud tootearendusse on meie tööstusharus märkimisväärsed ning selle eest peab eestimaiseid toidutootjaid tunnustama,» ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Eesti parima toiduaine konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.

Esimest korda tootekonkursi ajaloos hindas uudistooteid Eesti Peakokkade Ühenduse ja toidublogijate žürii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles