Elamused toovad rohkem õnne kui asjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Klemmer

Hiljutine uuring näitab, et puhkus, teatriskäimine ja muud sotsiaalsed tegevused toovad rohkem õnne kui asjade ostmine ja raha.

Sotsiaalteadlased on alati hoiatanud, et kui inimese põhivajadused on täidetud, ei ole raha eest suuremat õnne enam võimalik osta, lisaks mõjub raha praegusel ajal emotsioonidele pigem rusuvalt, kirjutab Los Angeles Times.

San Francisco ülikoolis läbi viidud uuringus osales 154 inimest vanuses 19-50 aastat ning psühholoogiaprofessor Ryan Howelli sõnul suurendavad õnnetunnet just eredad kogemused, kuna need on sotsiaalset laadi.

Kogemused tekitavad ka eredamaid elamusi kui lihtsad materiaalsed väärtused ja need panevad inimese tundma end elusana. Lisaks jäävad inimesele mälestused, mis paljude sõnul on justkui investeering kogu eluks.

Uuringut esitleti iga-aastasel sotsiaal- ja isiksusepsühholoogia alase organisatsiooni kohtumisel ning avaldatakse hiljem ka ajakirjas Journal of Positive Psychology.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles