Korteriühistud: liginullenergiahoonetele tuleb mõelda juba täna

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Korteriühistute liit viib järgneva kolme aasta jooksul Eestis läbi teavitusprogrammi liginullenergiahoonete teema tutvustamiseks ja hoonete energiatõhususe suurendamise julgustamiseks

Liginullenergiahoone all mõistetakse hoonet, mis suudab suurema osa enda tarbitavast energiast (nii elekter kui soojus, vee soojendamine jms) ise toota.

«Meie projekt oli üks seitsmest projektist, mis valiti osalema üleeuroopalises projektis «Power House Nearly Zero Challenge»,» selgitas korteriühistute liidu esimees Andres Jaadla.

Jaadla sõnul tuleb Eestis temaatikaga väga tõsiselt tegelema hakata, sest kaks aastat tagasi jõustus Euroopa Parlamendi ja nõukogu poolt vastu võetud direktiiv hoonete energiatõhususe kohta, millega edendatakse EL piires hoonete energiatõhusust, võttes arvesse väliskliimat ja kohalikke tingimusi ning ruumide sisekliima nõudeid ja kulutasuvust. “

Direktiiviga nähakse ette hoonete energiatõhususe arvutamise metoodika üldraamistik, samuti miinimumnõuete rakendamine nii uute kui ka rekonstrueeritavate hoonete energiatõhususe suhtes. Alates 31. detsembrist 2018.a. peavad uusehitised, mida kasutavad ja omavad riigiasutused, olema liginullenergiahooned; 31. detsembriks 2020.a. laieneb see nõue kõigile uutele hoonetele, seisab direktiivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles