Parts: leping lööb IT-ukse Eesti ja Omaani vahel pärani

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas täna Omaani kaubandus- ja tööstusministri Ali Masoud Al-Sunaidy´ga IKT-alase koostööleppe.

«Meie IT-firmad, eeskätt Webmedia, on olnud Omaanis edukad ja koostöö juba käib,» ütles Parts. «Täna allkirjastatud leping lööb seni praokil olnud IT-ukse kahe riigi vahel pärani.»

 Leping loob vajalikud tingimused kahe riigi IKT alaseks koostööks ja võimaldab Eesti IT firmadel Omaanis äri ajada. Omaan on huvitatud Eesti kogemusest IKT-sektoris, eeskätt e-valitsemisest, küberkaitsest ja tarkvaralahendustest mobiiltelefonidele. Omaan kavatseb Eestisse saata oma IT-firmade delegatsiooni ja kõneks oli kohtumisel ka Omaani üliõpilaste võimalik õpe meie kõrgkoolides.

Webmedia juhi Priit Alamäe sõnul on Eesti IT-sektori jaoks Omaani turul perspektiivi. «Asutasime selle aasta algul ka oma ettevõtte Omaanis. Teostame hoogsalt käimasolevaid projekte, näeme võimalusi kasvuks nii Omaanis kui lähiturgudel ja kutsume ka teisi Eesti firmasid siin regioonis kanda kinnitama,» ütles Alamäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles