Lihatööstused üllatavad suve eel uute grilltoodetega

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannarootsi õunasari.
Rannarootsi õunasari. Foto: arhiiv

Lihatööstuste jaoks on saabumas aasta üks magusamaid aegu - grillihooaeg. Sel puhul on vanade, äraproovitud grilltoodete kõrval müügile tulemas ka päris uusi lihasid ja vorste.


Rannarootsi lisab lihale õuna maitset

Täiesti uue maitsena on pakub Rannarootsi sel hooajal BBQ-õuna tootesarja, kuhu kuuluvad lisaks grill-lihale ka ribi ja šašlõkk. Kergelt suitsusele marinaadile lisab hõrku ja hapukat maitsenüanssi õun.

Eelmisel grillhooajal sai tarbijate seas populaarseks Gruusia šašlõkk, millele tänavu pakutakse lisaks ka Gruusia toorvorstikesi lambasooles.

Kuivmarinaadis Armeenia šašlõkk pakub maskuliinsemat maitseelamust. Liha on fermenteeritud erinevate maitseürtidega ning vürtsidega. Punane šašlõkk toob aga tarbijani vürtsikama maitseelamuse. Marinaadis on tunda tomatit ning parajalt pipart.

Klassikalise maitsete otsijale pakutakse šašlõkki äädikamarinaadis. Maasuitsune grillvorst maasuitsusingi tükkidega on klassikaline grillvorst, millele annavad tugevat suitsust maitset maasuitsusingi tükid.

Põnev uudistoode on vürtsika maitsega Vägilase grillvorst, mis on viilutatud ning sobib ideaalselt kiireks grillimiseks või pannil praadimiseks.

Atria toob turule mustasõstra grill-liha ja grillpihvi

Atria Eesti toob suviseks grillhooajaks turule 17 uudistoodet nii toorvorstide, grillvorstide, grill-lihade, šašlõkkide kui ka grillpihvide valikus ning pakub jätkuvalt ka möödunudsuviseid menukeid.

«Meie maitsemeistrid on toiduelamuste otsijaile välja pakkunud eestimaisest sealihast valmistatud Maks & Mooritsa vürtsika mustasõstra barbeque grill-liha ning õllese grill-liha humala-linnase marinaadis, millel on õrn pähkline järelmaitse. Maks & Mooritsa barbeque ribiliha magusvürtsikas marinaadis on aga eriti mahlakas suutäis,» ütles Atria Eesti müügi- ja turundusdirektor Margus Masing.

Valikusse on lisatud neli uut mahlast lambasooles toorvorsti. Näiteks Maks & Mooritsa vürtsikas Chorizo toorvorst on kõrge lihasisaldusega ning maitsestatud paprika ja tulise tšillipipraga. Mahedama maitse eelistajatele pakutakse uudset Wõro tilli-jogurti toorvorsti.

Maks & Mooritsa tehislike e-ainete ja allergeenivaba Jussi sarja on lisandunud eelküpsetatud Jussi grillpihv, mille valmistamiseks piisab paarist minutist.

Maks & Mooritsa, Wõro ja VK kaubamärkide all on Atria tooteportfellis sel hooajal kokku 9 nimetust toorvorsti, 14 sorti grillvorsti, 9 grill-liha sorti, 8 erinevat šašlõkki, 4 sorti grillribi ning kaht sorti grillpihvi.

Rakvere lihakombinaat pakub uusi põnevaid marinaade

Selle suve müügihittideks prognoosib Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke kalja- ja mustikamarinaadis tooteid.

Gurmaanide jaoks jõuavad lettidele erilised tooted: tallešašlõkk mojito marinaadis, kirsi-rummi marinaadis grill-liha, seasisefileešašlõkk granaatõunamarinaadis ja paradiisiõuna marinaadis grill.

Rakvere selle aasta grilltoodete marinaadide retseptuuris loovad maitseid naturaalsed komponendid nagu leivajogurt, rabarber, mustikas ja kali, üheski suvelihas pole säilitusaineid ning suvetoodetele pole lisatud tehislikke lõhna- ja maitsetugevdajaid.

Grillvorsti austajatele pakuvad uut maitsekogemust lambasooles salaamigrillvorstid, kõige väikesematele grillijatele pakub Rakvere lastegrillvorste, mille koostises on kasutatud ehtsat ploomipüreed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles