Kärutaja jäi objektiivi ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühja Maksimarketi käru jalgratta kõrval lükkav nooruk jäi fotoaparaadi objektiivi ette möödunud laupäeval.
Tühja Maksimarketi käru jalgratta kõrval lükkav nooruk jäi fotoaparaadi objektiivi ette möödunud laupäeval. Foto: Raivo Ruut

Läinud laupäeva õhtul kella poole kuue paiku märkas viljandlane Raivo Ruut Paalalinnas jalgrattaga sõitvat noorukit, kes lükkas enda kõrval tühja Maksimarketi ostukäru. Et Ruudul oli parajasti kaasas fotoaparaat, tegi ta Loode tänavale suundunud tegelasest pilti.

Maksimarketit pidava Viljandimaa tarbijate ühistu (VTÜ) turundusjuht Kristo Mägi tõdes fotoga tutvumise järel, et tegu on VTÜ-le kuuluva varaga, ning avaldas lootust, et nooruki tee viis lõpuks Maksimarketi juurde tagasi.

Mägi andmetel on iga-aastane kadu umbes viis protsenti kärude üldarvust. Ta ei soovinud täpsustada, mitu käru selle osa moodustavad.

«Kui me kaks aastat tagasi uued kärud soetasime, oli ühe hind 100 eurot,» vastas Mägi küsimusele, kui suure rahalise kahju ostukäru varastamine tekitab. Turundusjuhi ütlemist mööda õnnestub kaduma läinud kärud mõnikord tagasi saada, kui need VTÜ töötajale tänaval silma jäävad.

«Ette on tulnud ka seda, et linnakodanik meile kuhugi jäetud poekärust teada annab,» ütles ta. Turundusjuht lisas, et kui pood avastab ostukäru kadumise, ei ole üldjuhul midagi ette võtta.

Fotole jäänud nooruki nägu on varjatud, sest ta on tõenäoliselt alaealine ning toimetusel ei õnnestunud isikut tuvastada ja tema käest kommentaari küsida. VTÜ-le saadeti foto muutmata kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles