Mida teeksite, kui avastate oma pangakontol 200 miljonit?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Sellise küsimuse pidi endalt küsima Saksa meedia poolt Michael Hks tituleeritud mees, kui erinevalt oodatavast 20 000 eurost saabus tema kontole 200 miljonit.

Michael müüs aktsiaid eelmise aasta aprillis ja saadava tulu pidi pank tema kontole kandma, vahendab Daily Mail. Selle asemel kandis Saksamaa Commerzbankile kuuluv Comdirect mehe tema kontole kogemata 200 miljonit. Mees kandis kohe 10 miljonit sellest üle teisele kontole, enne kui pank suutis oma eksimust märgata.

Comdirect sai oma 200 miljonit küll kätte, aga nõudis mehelt lisaks tagasi seda raha, mis viimane teenis intressidena, kui ta liigutas 10 miljonit teisele kontole- kokku 12 000 eurot. Michael kaebas aga panga kohtusse ja oli võidukas. Schleswig-Holsteini rajoonikohus Saksamaal otsustas härra H kasuks ja pank ei pidanud tagastama mitte ainult 12 000 eurot, vaid ka aastaga kogunenud intressid.

Comdirect kaebab otsuse edasi. Ajalehele the Local kohaselt kinnitas panga pressiesindaja, et kui keegi kasutab raha, mis talle ei kuulu, on kasutaja kohustatud maksma ka intressi. Härra H kandis 10 miljonit, mis ei olnud tema oma, teisele kontole, seega oli ta kohustatud ka selle pealt maksma.

Mees kommenteeris samale ajalehele, et kuigi multimiljonär olla oli lõbus, kahetseb ta raha liigutamist.

Panga sellised eksimused on tavapärasemad kui võiks arvata, kuigi 200 miljonit on olnud üks suurematest summadest, mis eksikombel üle kantud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles