SEB Enskilda soovitab TEO LT aktsionäridel TeliaSonera pakkumine vastu võtta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera juht Lars Nyberg.
TeliaSonera juht Lars Nyberg. Foto: SCANPIX

Telekommunikatsioonifirma TeliaSonera tegi pärast kahelt suuremalt aktsionärilt East Capitalilt ja Coneglen Limited'ilt aktsiate omandamist sama hinnaga ülevõtmispakkumise ka teistele aktsionäridele. SEB Enskilda analüütik Marko Daljajev soovitab TeliaSonera pakkumise 63,7 eurosendi pealt vastu võtta.

«TEO LT on suhtarvudelt keskmiselt kallim kui teised Ida-Euroopa telekomiettevõtted ja teatud suhtarvudelt isegi kallim kui emaettevõtte TeliaSonera. Seetõttu ei näe SEB Enskilda aktsiale tänase hinnataseme pealt kasvuruumi ja investorid peaksid tootluse osas lootma vaid dividendidele. 2011. aasta eest dividende saavad aktsionärid on tänaseks selgunud,» ütles Daljajev.

Daljajevi hinnagul on TEO LT aktsiat alati toetanud ootus, et TeliaSonera soovib ettevõtet täielikult enda omandusse saada ning ülevõtupakkumisega saaksid väikeinvestorid täiendava tootluse ülevõtupreemiast. «Vaid 5,3-protsendiline ülevõtupreemia näitab, et TeliaSoneral ei ole väikeosanike väljaostmisega kiiret ning nad ei soovi osaluse eest üle maksta. Seega võib ülevõtupreemia ka tulevikus tagasihoidlikuks jääda,» ütles ta.

TeliaSonera teatas täna, et omandas East Capitalilt ja Coneglen Limited'ilt 7,87 protsenti TEO LT aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles