Nutikas potis kasvava taime õisi andis oodata seitse kuud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pikka aega tundus nutikas potis taime kasvatamine suhteliselt igav, siis lõpuks tuli taimest ikkagi päris huvitava kujuga lopsakas lill, mis küll ei sarnane absoluutselt reklaampildil olevaga, ent mis on oma iseäraliku välimusega kaootiliselt kaunis.
Kui pikka aega tundus nutikas potis taime kasvatamine suhteliselt igav, siis lõpuks tuli taimest ikkagi päris huvitava kujuga lopsakas lill, mis küll ei sarnane absoluutselt reklaampildil olevaga, ent mis on oma iseäraliku välimusega kaootiliselt kaunis. Foto: Mihkel Maripuu


Kui eelmisel aastal tuli Eesti ettevõte Click and Grow turule uue nutika taimepotiga, otsustasime ka toimetuses katsetada sultan-lemmaltsa kasvatamist.


Panime poti tööle 1. septembril 2011. Pakendile oli kirjutatud, et taim kasvab ja õitseb edukalt ka varjulises kohas ning seda ei tohiks asetada otsese päikese kätte. Toimetuses enne pimedat aega kasvama pandud taime õite ootamine võttis aga nii kaua aega, et tekkis juba kahtlus, kas need üldse ilmuvadki.

Poti mõte seisneb selles, et olles süsteemi sisse lülitanud ja taime kasvama pannud, ei pea ise enam eriti midagi tegema. Vahel on vaja vaid paaki vett lisada, kui poti tuluke seda sinise vilkumisega teatab.

Ühe probleemina ilmneski, et poti jälgimine võib täiesti meelest ära minna ja tulukese vilkumist ei pruugi lihtsalt märgata. Eriti veel kevadistel päikselistel päevadel, kui vilkumist pole peaaegu üldse näha. Toimetuse taim jäi selle pärast ka mitmel korral täiesti kuivale, mistõttu paar õiepunga ilma avanemata küljest ära kukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles