Talvel ja kevadel kasvanud nutika poti taimed on nagu öö ja päev

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Click and Grow nutikas taimepotis kasvava sultan-lemmaltsa õis.
Click and Grow nutikas taimepotis kasvava sultan-lemmaltsa õis. Foto: Mihkel Maripuu

Tiiu pani sünnipäevaks saadud sultan-lemmaltsa nutika poti tööle 20. veebruaril, täpselt enne kevade ja päikseliste ilmade saabumist. Esimesed õied avanesid juba kaks ja pool kuud hiljem, mai alguses.


Kuigi sultan-lemmaltsa pakendile on kirjutatud, et taim ei taha otsest päikesevalgust, siis pärast poti registreerimist tuli naisele meili peale teade, et pakendile on sattunud trükiviga ja tegelikult tuleks pott asetada võimalikult päikselisse kohta.

Võrreldes Postimehe toimetuses kasvavat taime Tiiu omaga, on need oma välimuselt absoluutselt erinevad – pimedal ajal kasvanud lill on kõrge ning õiepungad on küljes vaid üksikutel vartel, enne kevadet kasvama pandud taim on aga madal ja tihe ning õiepungad on kenasti küljes kõigil vartel.

Kui praeguseks on Tiiu sultan-lemmaltsal avanenud alles kaks õit, siis arvukate õiepungade põhjal hinnates on see tõenäoliselt üsna pea üleni kirjudes õites.

Tiiu möönis, et nutikas pott on hoopis teistsugune – see on tore ja mugav ning seda on põnev jälgida. «Kui mõnede taimede puhul on tunne, et kastad üle või jääb liiga kuivaks, siis sellega ei pea mõtlema, et sa võid taimele liiga teha,» ütles ta.

Taime kasvamise aja jooksul on Tiiul tulnud vett lisada vaid kolmel korral. Alguses tuleb vett lisada harvem, ent mida suuremaks taim kasvab, seda rohkem ja tihemini ta ka vett vajab.

Küsimuse peale, kuivõrd hästi on näha märkuandva tulukese vilkumist, ütles Tiiu, et tulukest paneb ta kindlasti tähele vähemalt korra päevas ja siiani pole ta vee lisamisega hiljaks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles