Riik pakub tööotsijatele varasemast rohkem õppimisvõimalusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud töötukassa Tallinna kontoris.
Töötud töötukassa Tallinna kontoris. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kutsekoolides korraldatavatel täienduskoolitustel saavad alates veebruarist lisaks töötavatele inimestele osaleda ka kõik need, kes pole tööturuametis töötuna kirjas, kuid otsivad tööd.

Euroopa sotsiaalfondi rahastatavatel kursustel saavad osaleda tööotsijad ja eri põhjusel praegu kodus viibivad inimesed, nagu lastega kodus olevad emad.

Haridus- ja teadusministeeriumi projektijuhi Inna Laanmetsa sõnul laiendati koolitustel osalevate inimeste sihtrühma, et praegust tööturu ja majanduse olukorda arvestades saaksid ka ajutiselt mittetöötavad inimesed neile vajalikel kursustel osaleda.

«Oodatud on kõik tööotsijad, kes ei ole end ametlikult töötuks registreerinud, samuti lapsepuhkusel viibivad emad, puudega inimesed, mingil muul põhjusel parasjagu mittetöötavad inimesed ja pensionärid, kellel on tööturule naasmiseks vaja uusi teadmisi ja oskusi,» ütles Laanmets.

Tema sõnul peavad huvilised end kindlasti kurssi viima koolitusvõimalustega ning seejuures hoolega läbi mõtlema, millises õppeasutuses ja mis kursusel osaleda.

Teave kõikide koolituste kohta on haridus- ja teadusministeeriumi internetilehel http://www.hm.ee/tasutakursused ning iga kutsekooli veebis on info koolis toimuvate kursuste kohta. Koolitustele saab registreerida kutsekoolides, neist paljudes ka elektrooniliselt. Tööturuametis töötuna registreerunud inimesed saavad neile suunatud koolitustele registreerida tööturuametis.

Kursusi korraldatakse kõikides maakondades kokku vähemalt 37 kutseõppeasutuses ja rakenduskõrgkoolis. Kõigisse kutsekoolidesse võib valitud ja vajalikule erialale minna õppima üle Eesti.

Selle aasta teise poole kursuste nimekiri pannakse eespool nimetatud internetileheküljele üles juuni lõpuks ning kursused algavad nii mõneski kutsekoolis juba augustis. Sügisel jätkuvad kursused kestavad kuni 2012. aastani ning kursuste rahastamiseks on planeeritud ligi 114 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles