Nõo vallas läks kolmel järjestikusel päeval elekter ära

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimase kolme päeva jooksul on Nõo vallas ja selle lähipiirkonnas olnud kolm järjestikust elektrikatkestust. Vahelduva eduga on elektrita olnud üle saja majapidamise.


«Täna on kella üheksast saati olnud vool ära ja kui 1343 numbril helistasin, siis nad ütlesid, et Nõo vald, Puhja ja Konguta on elektrita. Eile oli elekter ära, neli alajaama maas, üleeile oli samuti. Juba kolm päeva järjest» rääkis Nõo vallas Nõgiaru külas elav Peeter Õsso täna ennelõunal.

Eesti Energia pressiesindaja selgitas, et elektrikatkestusi on viimastel päevadel selles piirkonnas tõepoolest tekkinud kolm. 9. mail oli rike kuues alajaamas kella 16.00-18.38, elektrita oli 113 majapidamist. Rikke põhjuseks oli võrgu vananemisest tingitud seadme purunemine.

Eile, 10.mai oli samas piirkonnas kella 02.57-07.58 kuue alajaama rike, elektrita olid noodsamad 113 klienti. Teise katkestuse põhjustas juhtme katkemine. Täna hommikul kell 08.47 läks elekter kolmandat korda ära, kuna puu kukkus liinile. Kella 13.38ks rike kõrvaldati.

Õsso oli järjestikustest elektrikatkestustest häiritud ning pidev voolu kadumine ja tagasitulemine pani mehe külmkappide ja arvuti pärast muretsema – äkki keerab jukerdav vool niimoodi kodutehnika tuksi.

Eesti Energia Jaotusvõrgu lõuna piirkonna juht Aivar Sõõru sõnul ei tohiks katkestus kui selline iseenesest seadmeid mõjutada. «Küll aga oleme alati klientidele öelnud, et kui elekter ära läheb, siis elektrikõikumistele tundlikud seadmed võiks võrgust välja lülitada ja tagasi lülitada alles pärast seda, kui elekter on lõplikult taastunud,» soovitas ta.

Eesti Energia pressiesindaja sõnul võivad aeg-ajalt elektrivõrgus esinevad häired kahjustada tundlikku koduelektroonikat: «Kui Jaotusvõrgu kontrollitavast sündmusest elektrivõrgus tekib kliendi varale kahju, hüvitame selle. Et kõikide häirete ärahoidmine – näiteks äike – ei kuulu võrguettevõtja kontrolli alla, soovitame klientidel ka oma riske hinnata ja vajadusel kasutusele võtta ennetavad abinõud. Äikese korral soovitame seadmed vooluvõrgust välja tõmmata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles