Klassiekskursioonide hittkohad asuvad Virumaal ja Leedus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline vaatemäng Rakvere linnuses.
Ajalooline vaatemäng Rakvere linnuses. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Klassiekskursioonide hittkohtadeks on tõusnud Virumaal asuvad Rakvere ordulinnus ja Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseum, veidi vanemad õpilased kipuvad Leetu.

Kaja Kildvee Teele Reisibüroost rääkis, et kui masueelsetel aastatel olid üsna tavalised gümnaasiumiõpilaste reisid Tšehhi, Slovakkiasse, Saksamaale, siis nüüd sõidetakse pigem lähemale ja lühemalt, kirjutab Õhtuleht. Nädalase Praha-reisi asemel on Teele büroo tänavune hitt kolme-neljapäevased Leedu ekskursioonid.

Tänavune kaotaja on Peterburi, kuhu sõidetakse varasemast tunduvalt vähem ning seda 21 euro võrra kallinenud viisa tõttu.

Välismaale hakkavad lapsed kippuma alates VI–VII klassist, enne seda lepitakse meelsasti ka Eesti-siseste sõitudega. Lemmiksihtkoht kodumaal on Virumaa, kus ühtviisi populaarsed on Rakvere keskaegne ordulinnus ja Kohtla kaevandusmuuseum.

Haapsalu gümnaasiumi XI klassi juhataja Ilona Aasvere sõnul on lastele sihtkohast olulisem võimalus oma klassikaaslastega koos olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles