Üks küsimus: kui palju peab tööandja koondamisest ette teatama?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse. Seekord on teemaks koondamisest ette teatamine.


Küsimus

Asusin tööle 23. mail 2011, sain tööandjalt töölepingu ülesütlemisavalduse 10.mail 2012, milles ta teatab, et soovib töölepingut minuga lõpetada 25. mail 2012, koondamise tõttu.
Kuidas tööandja peab arvestama töölepingu lõpetamisele eelnevat etteteatamistähtaega, kas tööandja peab mulle ette teatama 15 kalendripäeva või 30 kalendripäeva?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Heli Ojavee

Töölepingu seaduse § 97 lõige 2 sätestab etteteatamistähtaja pikkused vastavalt töösuhte kestusele. Teie puhul jääb etteteatamistähtaeg perioodi, kus töösuhe on kestnud alla aasta ning töölepingu lõppedes on töösuhe kestnud üle aasta.

Etteteatamistähtaja arvestamisel tuleb lähtuda töösuhte kestusest etteteatamise hetkel. Etteteatamise hetkel on teie töösuhe kestnud alla aasta, siis võib tööandja erakorraliselt töölepingu üles öelda 15 kalendripäeva möödudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles