Ministeerium: merenduse potentsiaal on Eestis osaliselt kasutamata

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madrused.
Madrused. Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium märgib tänase Euroopa merenduspäeva puhul, et majandusharu potentsiaali pole Eestis täiel mahul ära kasutatud.

«Merendus  on majandusharu, mille potentsiaali ei kasutada Euroopa Liidus veel täielikult. Erand ei ole ka Eesti, liikudes samm haaval selles suunas,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Kalev Vapper. «Riiklik arengukava seab prioriteetideks  merendussektori ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime tõstmise, merenduse ohutuse tõhustamise, sajandite vanuse mereharidustraditsiooni jätkamise ja rannaäärse elukeskkonna atraktiivsuse tõstmise.»

20. mail tähistatakse kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides Euroopa merenduspäeva. 2008 aastal alguse saanud traditsiooni eesmärgiks on rõhutada merenduse ja sellega seotud tegevuste tähtsust ning tõsta esile inimesi, kelle töö ja igapäevane elu on merega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles