Eesti mees teeb päevas pea 3 tundi majapidamistöid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine
Koristamine Foto: SCANPIX

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) uuringu kohaselt teevad mehed Eestis 169 minutid majapidamistöid päevas, mida on rohkem kui organisatsioonis keskmiselt.

Soomes on veedavad mehed majapidamistöid tehes 154 minutit, Jaapanis 59 minutit. Kodutöödes on usinamad ainult Austraalia, Taani ja Rootsi mehed.

Eesti naised veedavad keskmiselt koduseid töid tehes 288 minutit päevas. Soomes kulub naistel kodustele töödele päevas 245 minutit, Jaapanis 269 ja Austraalias 311 minutit.

Palgatööd teevad Eestimaalased OECD keskmisest rohkem, 1879 tundi aastas. Eestis töötab aga nädalas üle 50 tunni ainut 4 protsenti inimestest, seda on vähem kui organisatsiooni keskmine, 9 protsenti.

Kuna tööaasta on pikem, jääb eestimaalastel vähem aega enda eest hoolitsemiseks ja vaba aja veetmiseks. Kokku kulub Eestis selleks 14,2 tundi inimese päevast, OECDs keskmiselt aga 14,8 tundi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles