Kaval petuskeem koorib kasumit tartlaste kaastundelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Hoffmann

Juba mitmendat nädalat tegutseb Tartus rühm tumedanahalisi välismaalasi, kes peatavad tänaval inimesi ning küsivad haige lapse toetuseks raha, politsei soovitab, et pettuse ohvriks langemisest päästab eelkõige kaine mõistus.

Eelmise nädala reedel sattus mustlaste skeemi lõksu üliõpilane Maris, kellele tumedanahaline mees mööda Küüni tänavat liikudes valge roosi ulatas ning kinnitas, et lill on just talle mõeldud, kirjutab Tartu Ekspress.

Lille eest ootavad petturid aga raha, mis nende väitel läheb kolmeaastase leukeemiahaige Danieli ravimite ostmiseks, Ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juhi Kristi Taela kinnitusel ei ole nad sellisest lapsest aga kuulnudki ning tõenäoliselt pole ta lastehaiglas ravil olnud ka paari nädala eest.

Taela sõnul torkaks laps sel juhul väga silma ning võib eeldada, et teda käidaks suure seltskonnaga ka vaatamas.

Tartu linna juhtkonstaabel Kert Kotkase sõnul ei saa sellist raha teenimist kelmusena käsitleda, kuna raha andmine või mitteandmine on iga inimese enda otsustada ning alati võib ju küsijale soovitada haigele lapsele hoopis kiirabi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles