Panga peale solvunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo panga logo.
Sampo panga logo. Foto: Peeter Langovits

Ei mäletagi täpselt enam mis aastal oli Sampo pangal suur kampaania ja pakuti väga headel tingimustel krediiti 15 000 krooni ulatuses, tegu oli krediitkaardiga Freestile.

Kuna olime mehega alles ostnud maja ja SEB laenust ei saanud tookord maja päris valmis remontida siis otsustasime, et selle raha eest saab veel palju ära teha ja soetasimegi endale selle kaardi. Kaardi väljastamise tingimuseks oli ainult palga väljavõte. Kõik sobis ja hakkasime aga lõbusalt maja edasi remontima.  Möödusid mõned aastad ja pangal oli järjekordne kampaania, umbes nii:  tulge oma laenuga meie panka, meie maksame lepingutasud ja pakume paremat intressi!

Võtsin aga jälle oma dokumendid ja palgatõendi kaasa, et mis siis ikka, krediitkaart on teises pangas, lähen oma laenuga tagant järgi, aga minu üllatuseks olin ma panga jaoks sobimatu klient, kuna sissetulek polnud piisav (erinevalt SEB pangast, kus olen tänapäevani klient!).

Mõtlesin, et no mis siis ikka ja jäigi panga vahetus katki. Möödus veel mingi aeg, Sampo pangal uus kampaania : avage kogumishoius saate tasuta ID kaardi lugeja! Mina jälle nagu lollike platsis ja tehtud see kogumiskonto saigi!

Ja siis hakkas suhe panga eriti toredaks minema Aasta algusest olen saanud kolm telefoni kõne pangast:

Esimene kõne oli teemal, et oi Te olete meie panga nii hea klient, et tahame pakkuda Teile soodustusi! Ma keeldusin ja teatasin telleri preilile, et kui pank ei tahnud mind koos laenuga siis ilmselgelt pole mulle ka neid soodustusi vaja ja kuna minu põhi konto on ikkagi SEB pangas siis väga halb on majandada kahe panga vahel!

Teine kõne tuli umbes veebruari lõpus mille sisu oli sama ja millele ma vastasin täpselt samuti . Tuletasin neile ainult meelde, et olete juba korra mulle sellise pakkumise teinud ja ma olen korra juba keeldunud! Pole mõtet aega raisata minu peale!

Ja siis ootamatult aprilli algul tuli uus kõne Sampo pangast! Ma juba mõtlesin, et kas tõesti andmebaasid on nii nõrgad, et inimesed ei saa aru, MA EI TAHA TEIE SOODUSTUSI! Aga ei!

Helistas üks naisterahvas ja küsis et kas ma tean, et mu krediidikonto leping hakkab lõppema septembris? Ma siis vastasin, et tean muidugi ja tavaliselt teavitate te mind ju kirjalikult ja kui ma ei vasta siis leping pikeneb aasta jagu edasi. Ja tütarlaps teatab mulle, et pank ei soovi enam minu lepingut pikendada!

Uurisin põhjust! Vastuseks tuli, et kuna minu palk ei laeku Sampo panka siis ei pikendata lepingut!

Rääkisin siis, et tahtsin ju tulla kogu oma laenu ja kodupangadusega Teie panka, aga pangale see ei sobinud. Leidsin et olen omalt poolt teinud kõik, et suhe pangaga oleks toimiv! Ei ole ma kordagi pangale võlgu olnud, ei ole ma hilinenud ühegi maksega ja nüüd äkki ei sobinud ma enam selle panga kliendiks!

Olin hinge põhjani solvunud kui läksin kontorisse ja mulle pakuti nüüd siis võimalus muuta konto kinniseks ja maksed sooritada kahe aasta jooksul, et peale seda konto sulgeda! Aga, siin oli veel üks suur AGA! Panga mingi nõukogu pidi otsustama kas mulle üldse antakse selline variant või tuleb mul korraga tagasi maksta pea 800 EURi!

Oodates veel paar päeva komisjoni vastust, tuli siiski niivõrd kuivõrd positiivne vastus ja mulle anti see võimalus! Jälle Aga, kirja lõpus teavitati mind, et vaadates üle mu tulud ja kulud on ilmselge, et ma pole võimeline seda summat tagasi maksma! Sinnani oli mu kuumakse 37 EURi  ja järgnevalt on siis 45 EURi!! Ma rõhutan veelkord, et ma pole nende aastate jooksul ühegi maksega ei hilinenud ega pangale võlgu olnud ja mida muudab enam see 7 EURi!

Loomulikult hetkel maksan oma võlga pangale endiselt korrektselt tagasi aga arvake ise mis maik mul suus on Sampo pangast? Olin aastaid hea klient (kas just hea, aga kindlasti kohusetundlik), kes küll väikese summaga, aga korrektselt pidas üleval panga preilisid ja härrasid, nii kaua kui pank arvas, et mõtetu väike klient ja lihtsalt tõmbas mulle vee peale!

Olen solvunud ja pettunud, et on sellised firmad kelle jaoks väike keskklassi üksikema pole mitte keegi!

Ja muidugi võite kolm korda arvata kas ma kellelegi soovitan kasutada selle panga teenuseid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles