Otepääst võib saada uus Eesti restoranide Meka

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammuri talus peetakse kodurestorani.
Tammuri talus peetakse kodurestorani. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti paremate restoranide valimist korraldava Aivar Hansoni sõnul võib lähiajal Otepää ümbrus kujuneda heade söögikohtadega piirkonnaks.

«Areng on reeglina selline, et kui kusagile sünnib üks hea restoran, siis sinna ümber hakkab tekkima teisi häid söögikohti pisitasa juurde,» rääkis Aivar Hanson.

Lisaks Tallinnale ja Tartule oli Eesti parima söögikoha valimistel väga hästi esindatud ka Saare- ja Muhumaa. «Sellest nimekirjast väljapool tundub, et Otepää ümbrus võib kujuneda selliseks piirkonnaks, kus lisaks Tammuri talule lähemal ajal võib nimekirja tulla veel mõni koht. See on piirkond, kus näib olevat potentsiaali,» sõnas Hanson.

Heade söögikohtade poolest on suhteliselt tühi Ida-Virumaa. «Kindlasti Ida-Eesti suunal peaks ja võiks midagi olla. Sinna ei ole toidutegemise uuemad suunad veel jõudnud,» tõdes Hanson. Samas tunnistas ta, et sinna piirkonda hea söögikoha rajamine on väga raske ja suure riskiga ettevõtmine.

Selleaastase paremate restoranide nimekirja pääses vaid 11 uut söögikohta ja seda on vähem kui eelnevatel aastatel. «Need restoranid, kes on tähelepanumagnetid, oskavad seda tähelepanu hoida, nii et sinna 50 hulka on raske pääseda,» tõdes konkursi korraldaja.

Hansoni sõnul on Eesti nii väike, et juba praegu on võimalik teha heal toidul baseeruva reisi kas või terves riigis, külastades igal õhtul eri kohta ja süües päeval teeäärses söögikohas.

«Eesti on nii väike ja kui on valida kahe söögikoha vahel, millest üks on tavaline eurokoht, kus on salat kile all ja mikrolaineahi on tõsine töövahend, versus Põhjaka mõis, kus kõik on värskelt oma toorainetest tehtud, siis peaks kindlasti valida saama,» arvas Hanson. Ta lisas, et võrreldes Põhjaka ja tavalise teeäärse toidukoha hindu, siis Põhjaka hinnad võivad olla grammi võrra kallimad. «Aga seal on nii palju teistsugust tööd ja tooraineid, mis on tahes-tahtmata kallimad,» tõdes ta. «Igal juhul peaks selline kohalikkus ja värskus võitma hakata,» arvas ta.

Hanson kinnitas, et juba praegu on võimalik teha heale toidule põhinev reis ümber Eesti, külastades igal õhtul eri restorani ning süües teeäärses söögikohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles