Kredex: kinnisvarapension on toonud kohtuvaidluseid

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredexi juht Andrus Treier.
Kredexi juht Andrus Treier. Foto: Peeter Langovits

Kredexi juht Andrus Treier manitses kinnisvarapensioni kasutajaid ettevaatusele, sest maailmapraktika on tema sõnul näidanud, et keerukad lepingud ja kõrged tasud viivad kohtuvaidlusteni.

«Kredex koostas juba 2007. aastal vastava teenuse analüüsi. Sellise võimaluse pakkumine oleks vajalik, eeldusel et teatud riskid on maandatud,» selgitas Treier kinnisvarapensioni ajalugu. «Omal ajal jäi idee realiseerimata, kuna

teenus eeldab märkimisväärses mahus pikaajalisi investeeringuid väga pika aja jooksul. Läheb kümme ja enam aastat, enne kui n-ö tagurpidi laenud tagasi makstakse või kinnisvara müügist tagasi saadakse.»

«Võimalikel teenusekasutajatel tasub kindlasti olla ettevaatlik ja kõik tingimused hoolega läbi lugeda. Eriti tuleks süveneda intressimuudatuste ja omandi üleminekuga seotud sätetesse,» lisas Treier. «Maailmapraktika näitab, et keerukad lepingud ja kõrged tasud toovad kaasa kohtuvaidlusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles