Rahvusraamatukogu suleb esmaspäevast remondi ajaks uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu
Rahvusraamatukogu Foto: Mihkel Maripuu

Seoses rahvusraamatukogu hoone rekonstrueerimistöödega suletakse raamatukogu lugejatele esmaspäevast kuni 26. augustini.

Pärast raamatukogu sulgemist lugejale alustatakse ettevalmistust remondiks - pakitakse, kaetakse ja kolitakse fonde, teatas rahvusraamatukogu pressiesindaja BNSile. Ajal, mil raamatukogu on suletud, sisestatakse lisaks tavatööle ka suuremas mahus kaartkataloogi andmeid e-kataloogi.

Andmebaasidega seotud päringuile vastatakse telefonil 630 7100 ja e-posti aadressil teatmesaal@nlib.ee esmaspäevast reedeni kella 10-17.

Juulis on enamik raamatukogu töötajaid kollektiivpuhkusel, ent 2. juulil avab Rahvusraamatukogu teeninduspunkti Tallinna keskraamatukogus. Lugejad saavad seal kasutada andmebaase ja küsida vajadusel raamatukoguhoidjalt nõu ja abi.

Teeninduspunkt on avatud 24. augustini esmaspäevast reedeni kella 10-18. Teavikuid seal ei laenutata, juba laenatud trükised saab tagasi tuua rahvusraamatukogu kõrvaluksest Endla 3, kuhu on paigutatud raamatute tagastuskast, millele pääseb ligi iga päev kella 7–22. Saadetised rahvusraamatukogule palutakse tuua samuti kõrvaluksest Endla 3.

Standardnumbrite (ISBN, ISMN ja ISSN) keskused töötavad juunis ja augustis esmaspäevast reedeni kella 9-17, kollektiivpuhkuse ajal juulis kella 9-12.

Rahvusraamatukogu avatakse lugejaile taas 27. augustil, mil remonditööd lugemissaalides on lõppenud. Rekonstrueerimine hoone teistes osades jätkub 15. oktoobrini.

Renoveeritakse hoidlate ja lugemissaalide ventilatsiooni- ja kliimasüsteemid, vahetatakse välja aknad ja uksed, soojustatakse D-korpuse fassaad, remonditakse katuseid ja lugemissaalid saavad uue valgustuse. Tööde tulemusel muutub 1993. aastal valminud raamatukoguhoone tunduvalt energiasäästlikumaks, mis võimaldab edaspidist kulude kokkuhoidu. Paranevad lugemissaalide kliima, valgustus ja teavikute hoiutingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles