Tööotsija kuumliin: maksa 100 krooni ja me ei luba midagi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm. Foto: Eda Meresmaa/Õhtuleht
Ligi nädal on tegutsenud tööotsijatele mõeldud kuum liin, mis lubab soovijad ametisse aidata kas Eestis või välismaal. Kõne liinile maksab 100 krooni pluss käibemaks ja operaatoritasu. Selle raha eest saab inimene üles lugeda oma andmed, kuid kas kõnele järgneb ka tööpakkumine...

«Kui meie andmebaasides on, siis saab tööd, aga me ei garanteeri midagi,» ütles tööotsija kuumliini infotelefonile vastanud noormees, kui Tarbija24.ee uuris, mida numbrile 900 7000 helistanud inimene oodata võib.

Konkreetselt ei soostunud noormees vastama ka sellele, millised ametid ja kui palju pakkumisi kuumliini andmebaasides praegu on. Kogu ettevõtmine on isegi nii salajane, et kuumliini kohta pole andmeid internetis ja ka firma nime, mis tööotsijatelt raha kasseerib, tohib infonumbrile vastav noormees avaldada vaid ametnikele.

Tarbijakaitseamet soovitab tööotsijatel sarnastest tasulistest liinidest hoiduda.

«Seda enam, kui teenusepakkuja ei avalda mingisugust täiendavat informatsiooni enda andmete ega ka töökuulutuste kohta,» ütles ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna peaspetsialist Kadri Kauksi.

«Taolisi reklaame kohates peab enne kindlaks tegema, kes on teenusepakkuja ning kindlasti enne teenusega liitumist helistama viidatud infonumbrile. Kui viimane ei anna tarbijale soovitud või piisavat informatsiooni, oleks tark tegu taoliste teenustega end mitte siduda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles