Kidde vahetab välja defektiga pulberkustutid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kidde Eesti vahetab välja Eestis müüdud defektiga 6-kilogrammised Redo pulberkustutid, mille väljalaskeaeg jääb ajavahemikku jaanuar 2007 kuni november 2008.


Saksamaal asuvas tulekustutite tootjatehases Gloria Gmbh avastati mainitud ajavahemikus valmistatud 6-kilogrammistel Redo pulberkustutitel defekt käivitusmehhanismis, teatas Kidde Eesti.

Nimelt ei pruugi käepideme vajutamisel mehhanism käivituda, vaid võib hoopis deformeeruda. Eelöeldu on tingitud mehhanismis paikneva ventiili valest suurusest.

Kõnealuste kustutite maaletooja Kidde Eesti on käivitanud probleemsete kustutite omanike registreerimiseks ning nendega edasiste vajalike tegevuste kokkuleppimiseks tasuta infotelefoni numbri: 800 9123.

Sellele numbrile tööpäevadel kella 8.00-16.00 helistades saavad kõik endale eelnimetatud ajavahemikus valmistatud 6 kg Redo pulberkustuti soetanud kliendid täpse informatsiooni, kuidas kontrollimine, ümbervahetamine või parandamine teostatakse, et see kliendile võimalikult mugav oleks.

Kidde Eesti AS juhatuse esimees Andrus Nurga kutsub kõiki ajavahemikul jaanuar 2007 kuni oktoober 2008 valmistatud 6 kg Redo pulberkustutite omanikke suhtuma ilmnenud probleemi täie tõsidusega ning kiiresti kustutitel võimaliku defekti Kidde Eesti spetsialisti abiga tuvastama.

Defekti esineb tõenäoliselt umbes 7 protsendil kõikidest mainitud ajavahemikus toodetud 6 kg Redo pulberkustutitest, mis Eesti puhul tähendab umbes 300 müüdud toodet.

Probleemi põhjuse väljaselgitamise ja meetmeprogrammi ettevalmistamise ajal on üle kontrollitud kõik uutele toodetele paigaldatavad ventiilid, et veenduda nende mõõtmete jäämises lubatud piiridesse. Tagamaks, et pärast probleemi põhjuse selgumist ei ole toodetele paigaldatud ühtegi liiga pikka ventiilikoonust, on Gloria üle kontrollinud kõik tarneahelas olevad tooted.

Defektiga pulberkustutite käsitsemine ei ole Kidde teatel kasutajale ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles