CVde massiline saatmine ei too kasu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialistide sõnul ei too massiline CVde saatmine tööotsijale loodetud kasu.
Spetsialistide sõnul ei too massiline CVde saatmine tööotsijale loodetud kasu. Foto: Liis Treimann
Tööturuameti spetsialistide sõnul ei too CVde massiline saatmine tööotsijale loodetud kasu.

Tööturuameti tööturuteenuste ja -toetuste osakonna juhataja Nele Labi ja Eures Eesti spetsialist Küllike Arend rääkisid Vikerraadio saates «Huvitaja», et enne CV teele panekut tuleb ikka mõelda, kas antud pakkumine on tegelikult see, mis huvitab ja sobib.

Aeg tuleks maha võtta ka CV kirjutamisel – CV peab minema kokku pakutava tööga ja seetõttu ei ole tark kõikjale sama elulugu saata.

«Väga oluline, et CV ja tööpakkumine, millele kandideerite, sobiksid kokku. Kui teil on varem olnud mingeid muid töökogemusi ja CV neli lehekülge pikk, siis täna ei jõua seda keegi läbi vaadata,» ütlesid spetsialistid.

Elulugu peaks olema 1,5 lehekülge pikk ja kui töökogemusi on rohkem, siis tuleks valida vaid need, mis antud pakkumise jaoks olulised.

Labi ja Arendi sõnul on CV juures tähtsad veel lihtne viisakus, selgus ning see, et kõige paksemas kirjas ei oleks mitte «curriculum vitae», vaid nimi. Hea oleks lisada ka pilt. Kõik see teeb CV meeldejäävaks ning annab lootust, et tuleb ka kutse vestlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles