Epp Petrone: öko ei tähenda kulukamat eluviisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Petrone
Epp Petrone Foto: SCANPIX

Kirjastaja ja raamatu «Roheliseks kasvamine» autor Epp Petrone sõnul ei tähenda keskkonnateadlikud valikud kulukamat eluviisi, vaid teistsugust majapidamiskulude struktuuri.

«Kvaliteetsele puhtale toidule võib kuluda rohkem kui harju keskmisel, samas riietele ja mööblile kulub pigem vähem, sest tarbime taaskasutuskaupa,» ütles Petrone.

Tema sõnul jaguneb ökoloogiline eluviis kaheks: kas hoolitsed enda sünteetikavaba kodu ja ninaesise eest või hoolid sellest, et tootel või toidul oleks võimalikult väike ökoloogiline jalajälg.

«Need kaks asja ei pruugi kattuda. Ideaalis muidugi võiksid nad seda teha: siis tuleks hoiduda liiga kaugelt Eestisse transporditud ökotoodetest ja ka Eesti toitu süüa nii, et arvestada võimalikult palju hooaegadega,» selgitas Petrone.

Ta nentis, et öko on praegu natuke moeasi, kuid sellest moevoolust on ühiskonnale rohkem kasu kui kahju.

«Vahel on tõesti raske eristada, kas on tegu päriselt keskkonnasõbraliku tootega või pigem moevoolu ärakasutava võlts-ökoga. Igasugused valikud on intuitiivsed ja ma soovitan kasutada oma vaistu,» lisas Petrone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles