Reet Aus: alati tasub eelistada kohalikku tootjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Aus
Reet Aus Foto: Artur Sadovski

Taaskasutusest lähtuva moekunstniku Reet Ausi sõnul on teiste inimeste ja keskkonnaga arvestav elamise viis võrreldes tarbimiskeskse eluviisiga kokkuvõttes tunduvalt odavam ja kestlikum.

«Selleks, et mõista, milline toode on inim- ja keskkonnasäästlik, tuleb süveneda tootja väärtusahelasse. See eeldab kõrgema teadlikkusega tarbijat, kes oskab ja soovib esitada edasiviivaid ja vajalikke küsimusi,» selgitab Aus, et tavapärasest kõrgem hind ei näita kohe toote puhtust ja mahedust.

Pigem annavad erinevaid garantiisid eri märgised. Kui tarbija teab, mis on mingi märgise taga, siis saab ta seda usaldada. «Kindlasti ei ole tegemist turundusnipiga, vaid ennekõike ikkagi vastutustundlike tootjatega, kes soovivad pakkuda eetilisemat toodet ja näitavad välja hoolivust ja teadlikkust oma toote elutsükli paistvaks muutmisel,» rääkis Aus.

Ta rõhutab, et enne ostu sooritamist peaks igaüks enda käest küsima, kellele ta oma raha annab. Ausi sõnul tasub alati eelistada kohalikku tootjat ja kogukonda, ettevõtjaid, kelle tootmisahel on läbipaistev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles