Tänasest lisandub elektriarvele 2 protsenti

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Elektrihind kallineb tänasest lõpptarbijale keskmiselt 2 protsenti, teatas Eesti Energia.


1. märtsist muutuvad konkurentsiameti indekseerimises metoodika kohaselt elektrienergia võrgutasud ning elektrihind kallineb keskmiselt 2 senti kilovatt-tunni eest (koos käivemaksuga).

Indekseerimine võtab arvesse Eesti Energiast sõltumatute kulude muutust, varasema perioodi inflatsiooni ning efektiivsuse kasvu.

Energiafirma selgituste kohaselt muutuvad reguleeritud elektriturul hinnad viitega ehk varasema perioodi reaalseid kulusid arvestades.

1. märtsil hinna muutmise nelja aasta eest iga-aastaseks muutnud Eesti Energia meenutas, et eelmise aasta märtsis hind korrektsiooni käigus alanes.

Kui konkureerivatel turgudel muutuvad kaupade hinnad suhteliselt vabalt, siis reguleeritud turul on hindade muutmiseks kehtestatud regulatsiooniperiood ja metoodikad.

Seoses uute hindade jõustumisega soovitab Eesti Energia oma klientidel (v.a kauglugemine) veebruarikuu lõpu seisuga teatada elektriarvesti näidud kuni 6. märtsini (e-teeninuses, SMSi või näidutelefoni teel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles