Värsket hapukurki ja kartulit saab esialgu vaid turult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskturu lihalett meelitab ostjaid poe omadest pisut soodsamate hindadega.
Tallinna keskturu lihalett meelitab ostjaid poe omadest pisut soodsamate hindadega. Foto: Mihkel Maripuu

Ettekujutus turust kui soodsast ostukohast ei pea üldiselt paika. Grillimiseks soodsaim liha oli eile Balti jaama turul, kus sea kaelakarbonaad maksis 3,96 eurot ja tavamarinaadis šašlõkk 3,71 eurot. Keskturul ja paksema rahakotiga tarbija jaoks mõeldud kuvandiga Stockmannis olid liha ja ka tavamarinaadis šašlõkk ühes hinnas.


Jaanipäeva eel on müügile jõudnud esimesed kodumaised värsked kartulid ja nende hind nii Kesk-, Balti jaama kui ka Mustamäe turul oli 1,8 eurot. Nõmme turul seevastu maksis kodumaine kartul oluliselt rohkem ehk kolm eurot kilo.

Ka värsket hapukurki leiab esialgu vaid turult ning selle hind jääb nelja ja kuue euro vahele. Kes aga soovib ise kurke soolata, sel tasub minna Balti jaama turule või keskturule.

Juuni esimeste päevadega võrreldes on kodumaised kurgid muutunud märksa odavamaks.

Kui kuu alguses oli nende kilohind kolme ja nelja euro vahel, siis nüüd jääb hind 1,6 ja kahe euro vahele. Kohalikku värsket kapsast on mõtet ostma minna suurpoodidesse, kus selle hind on poole euro ringis. Turgudel aga küsitakse kapsa eest märksa rohkem.

«Odavaid kohti ei ole olemas,» tõdes Anneli Sermann, kelle sõnul üritavad kõik kauplused pakkuda mõningaid odavaid asju, kuid kogu toidukorvi soodsa hinnaga kokkusaamiseks peaks tormama mööda erinevaid ostukohti.

Tema käib meeleldi turul, kuid odava hinnaga kaupa ta sealt leida ei looda. «Eelistan turgu sellepärast, et saab korralikku kohalikku värsket kaupa,» tõdes naine.

Haapsalu turu tuntud kaupleja, puukooli omanik, kuid ka hapukapsa ja kartuli müüja Olev Orgmets tunnistab, et on praegu keskendunud lillede müügile.

«Jaanipäeva eel istutatakse ka lilli ja ostetakse ampleid, kodu kaunistamine käib. Haapsalus on palju suvilaid, nii et äri edeneb,» lausub praegu Hiiumaal Käina turul kauplev mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles