Spetsialist: soodsad ehitushinnad muudavad poolikud majad atraktiivsemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

A&A Kinnisvara tegevjuht Aivar Villemsoni sõnul ei maksa arvata, et turul ei leiduks täna poolikutele majadele ostjaid, sest langenud ehitushinnad annavad võimaluse uuel omanikul maja tunduvalt odavamalt edasi ehitada.

Kuna eluasemekrundi soetamine tähendas üldjuhul eluasemelaenu võtmist, siis pangad ei finantseerinud ainult krundi ostu mida lõpp-produktina oleks saanud kasutada ainult telkimiseks, vaid laen väljastati ka sinna ehitatava elamu jaoks, sõnas Aivar Villemson ehitusuudised.net-le.

Villemsoni sõnutsi pangad üldjuhul selliseid poolikuid projekte ei finantseeri, kus pole näha, et kinnitatud eelarvega suudetaks projekti ellu viia. Kui keegi on oma ehituse käigus eelarvet ületanud, võib pangast ikkagi laenu taotleda, sest kuigi on vähenenud tagatiste väärtus, on langenud ka ehitusturu hinnad.

Tema sõnul tuleb sõltuvalt valmimisfaasist vaadelda igat konkreetset juhtumit eraldi ning kõik sõltub ka sellest, kas on võimalik elada endises elukohas ja ehitata siis uut kodu jõudumööda vastavalt võimalustele, või tuleb olude sunnil siiski üks või teine eluase müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles