Kanada kontsernist saab Statoil Fuel & Retaili ainuomanik

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili rahaasju korraldatakse Tallinnast.
Statoili rahaasju korraldatakse Tallinnast. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kanada päritolu jaemüügikontsern Alimentation Couche-Tard Inc teatas, et on ostupakkumise raames omandanud rohkem kui 90 protsenti Oslo börsil noteeritud Statoil Fuel & Retail ASA aktsiatest, mille tulemusena tekib rohkem kui 8000 kaupluse ja teenindusjaamaga globaalne jaemüügivõrgustik.

Statoil Fuel & Retail nõukogu soovitas aktsionäridel pakkumine vastu võtta juba 18. aprillil. Statoil Fuel & Retail nõukogu esimees Birger Magnus selgitas: «See on meie aktsionäridele kasulik tehing. Selle tehinguga hinnatakse ettevõtte strateegilist väärtust, aktsionäridele tagatakse märkimisväärne rahaline võit ning see tagab uuele ühendatud ettevõttele põnevad kasvuvõimalused.»

«Mul on heameel tervitada Statoil Fuel & Retaili Alimentation Couche-Tardi ja Circle K ettevõtete kontsernis. Nüüd, koos Statoil Fuel & Retailiga, on meie perekonnas rohkem kui 70 000 inimest, kes ühiselt töötavad inimestele keskendunud perekondlike väärtustega ettevõttes ning aitavad sellel kasvada,»ütles Couche-Tardi tegevjuht Alain Bouchard. «Statoil Fuel & Retailist saab meie Euroopa peakontor, kust me hakkame arendama ja laiendama oma tegevust Euroopas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles