Loomakliinikus avati kassidele eraldi vastuvõtutuba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: SCANPIX

Juunikuust on Eesti Maaülikooli loomakliinikus avatud spetsiaalselt kassidele mõeldud vastuvõturuum, et vähendada loomale kliinikukogemusega kaasnevat stressi.

Eesti Maaülikooli väikeloomakliiniku peaarst Kristel Peetsalu sõnul on kassid praeguses modernses elukeskkonnas aina populaarsemad koduloomad, kuna nende pidamine on omanikele mugav. Kuid loomaarsti juurde tulek on kassidega üsna keeruline.

«Loomaarsti juurde vastuvõtule tulles muutub kassiomaniku elu raskeks, sest paljudele kassidele on transpordipuur vastuvõetamatu, transportimine ajab iiveldama ja kliinikusse jõudes on loom juba suures stressis, mis väljendub tihtipeale agressiivsuses,» rääkis Peetsalu.

Sellest tingituna vajavad kassid transpordi osas ja kliinikus Peetsalu sõnul erilist tähelepanu. Uues kasside vastuvõtu- ja haiglaruumis on seinakontaktis Feliay-feromoon, mis suurendab lemmikute heaolutunnet ja aitab patsientidel rahulikuks jääda. Kui ruum on vaba, suunatakse kassiomanik registratuurist koheselt sinna arsti ootama.

«Selleks, et kassile võimalikult vähe stressi tekitada, kasutatakse vastuvõtus valgust nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik, räägitakse tasasel ja madalal toonil ning võimalusel vaadatakse lemmik üle tema transportpuuris,» rääkis loomaarst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles