Galerii: kukeseene turuhind on 10 eurot

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turuletid on täis kodumaist kaupa, lisaks juur- ja aedviljade pakutakse juba ka marju ja metsasaadusi.

Hinnavaatlus Tallinna keskturul näitab, et suurt langust kodumaise maasika hind teinud ei ole. Kõige odavam Eesti maasika kilohind on 2,5 eurot, reede pärastlõunal oli kõige kallim hind 3,5 eurot.

Kaupmees Anu Rootsi sõnul läheb hinnavahest hoolimata ikka paremini müügiks Eestimaine toode. «Ja teate, kallis kaup läheb paremin kui odav. Kui letil on kõrvuti 2.50 maksev tomat ja 3.50, siis rohkem ostetakse ikka seda teist.»

Eesti murelit või vaarikat on veel vara turule otsima minna, Läti ja Poola mustika kõrvalt saab aga osta juba ka Eesti mustikat. Võrreldes Poola omadega küll kolm korda väiksemad, aga see-eest õige hea maitsega. Eesti mustikat pakutakse keskturul kilohinnaga 7-10 eurot.

Tänavu varakult valminud kukeseente kilohind on kõikjal 10 eurot, vaid ühe müüja letist oli seenekilo hind 8.50. Värske hernes maksab keskturul 4 eurot, kes on valmis leppima natuke kuiva ja närbunud hernega võib selle saada poole odavamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles