Asendustelefonis sai lugeda eelmise kasutaja sõnumeid

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Üks Postimehe lugeja oli väga pahane Elisa peale, kust saadud asendustelefonis olid sees kõik eelmise kasutaja isiklikud sõnumid.


«Viisin eile oma telefoni garantiiremonti, asemele sain asendustelefoni. Kõik oli väga ilus, kuni järgmisel hommikul avastasin sealt üle 200 väga isikliku sisuga võõra sõnumi - nii saadetud kui vastu võetud, koos nimede ja kontonumbritega noortelt inimestelt,» kirjutas Svea Räis.

Ta imestas, miks ei saanud mobiilioperaatorilt niiöelda tühja telefoni, kus oleks tehtud algseadete taastamine ja puhastatud kõik eelmise kasutaja jäljed.

Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski vastas toimetuse järelpärimisele, et mobiiltelefonist isiklike andmete kustutamine on mobiilside lepingu järgi kliendi kohustus.

Ta selgitas, et androidtelefonist andmete kustutamine on lihtne, piisab vaid ühest käsust «Taasta tehase algseaded» ning kõik meilid, sõnumid, pildid ja videod saavad kustutatud. Kõnetelefonide puhul tuleb sõnumid, pildigalerii ja muud materjalid kustutada ükshaaval ning see tegevus on kliendile aeganõudvam.

«Reeglina kontrollime ka ise Elisa esinduses üle, et mobiiltelefonist on andmed kustutatud ja et asendustelefoni võttev klient saaks enda käsutusse täiesti puhta mobiiltelefoni. Need sõnumid on jäänud kustutamata inimliku vea tõttu ning vabandame kliendi ees,» lausus Raiski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles