Haller: Eesti lastevanemate muretuse põhjus on teadmatus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Aivar Haller.
Pildil on Aivar Haller. Foto: Liis Treimann

Internetiohutuse uuringu kohaselt on Eesti lapsed internetis ühed ohustatumad Euroopas, samas on Eesti lapsevanemad ühed muretumatest, selle põhjuseks peab Eesti lastevanemate liidu juhatuse liige Aivar Haller teadmatust.

Internetiohutuse uuringust EU Kids Online selgus, et internetis puutub Eesti lastest potentsiaalselt ohtliku sisuga kokku viiendik, lisaks ohtlikule veebisisule ilmnes, et Eesti lapsevanemad on ühed muretumad Euroopas, tervelt 47 protsenti neist ei tunne muret mitte millegi pärast ja internetis peituvaid ohte pelgab kõigest 16 protsenti lapsevanematest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ilmselt on selle põhjuseks teadmatus, rängemalt öeldes võiks ka harimatus öelda, aga paraku me vaatame täna sellele reaalsusele otsa, et meie lapsevanemad ei ole teadlikud sellest, mida arvuti kui selline nende lapse arenguprotsessis üldse tähendada võib,» nentis Aivar Haller.

Kui varasemates uuringutes on interneti peamiseks ohuks peetud pornograafilise sisuga lehti, siis Eesti laste seas on ohtlike keskkondade esirinnas buliimiat ja anorkesiat propageerivad saidid, mõnuainetest rääkivad lehed ja enesetapu sooritamist õpetavad veebikeskonnad.

Lastekaitse liidu esindaja, «Turvaliselt internetis» projekti juht Malle Hallikmäe ütles, et suurem on oht siis, kui lapsel on tegelikus elus probleeme ja neid ei panda tähele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles