Läbi SEB polnud võimalik uue ID-kaardiga ettevõtte stardikontot avada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja lugeja.
ID-kaart ja lugeja. Foto: Elmo Riig / Sakala

E24 poole pöördus murelik tulevane ettevõtja, kellel ei olnud võimalik läbi Äriregistri Ettevõtjaportaali luua SEB pangas oma uue ettevõtte stardikontot.

«Peale pikemat aega töötuna arvel olemist otsustasin eelmise nädala kolmapäeval luua Äriregistri Ettevõtjaportaali kaudu uue ettevõtte. Selleks sai üsna kiiresti antud portaali vahendusel ja digiallkirjastatult kinnitatud põhikiri ning tasutud ka sellekohane riigilõiv. Seejärel jäi vaid üle avada stardikonto SEB Pangas, kanda sinna ettevõtte osakapital ning jääda ootama äriregistri kinnitust ettevõtte registreerimise kohta. Miskipärast aga see mul ei õnnestunud,» kurtis naine.

«Peale päevadepikkust tulemusetut asjaajamist pangaga ning nende poolt soovitatud arvuti ümberseadistamist ning erinevatelt operatsioonisüsteemidelt katsetamist andis pank teisipäeva õhtuks teada, et minu poolt algusest peale kahtlustatud viga (SEB Panga ja Äriregistri Ettevõtjaportaali programmid ei suutnud tehinguid lõpuni teostada uute ID kaartidega), oli osutunud õigeks,» rääkis anonüümseks soovida jäänud tulevane ettevõtja.

E24 võttis ühendust SEB pangaga, mille kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul on pank probleemist teadlik ning on aktiivselt lahendusega tegelemas.

«Tegeleme aktiivselt ühilduvusprobleemi lahendamisega ning homseks peaks küsimus lahendatud olema,» ütles ta.

«Oleme väga tänulik, et klient andis meile põhjalikku tagasisidet allkirjastamisel tekkinud probleemist, sest see võimaldas leida üles juurpõhjus, miks allkirjastamine ei õnnestunud,» tunnistas Vohu.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul on ta SEB keskkonnas uute ID-kaartidega ettevõtte stardikonto loomisel tekkivatest probleemidest kuulnud, Swedbankil antud ühildumismured aga puuduvat.

Praeguseks on probleem lahendatud ning SEB-s on uue ID kaardiga võimalik ettevõtte stardikonto avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles