RMK matkateel matkamise legend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legend matkatee läbimiseks.
Legend matkatee läbimiseks. Foto: RMK Matkatee

Piirist piirini! Legend matkatee läbimiseks.

Hea matkaja!
On kolm head põhjust RMK matkateel matkamiseks.
1. Kui te olete suur matkaja, siis tasub minna seetõttu, et nüüd on teil võimalus läbida Eesti pikim ja täiesti uus matkatee.

2. Kui te pole suur matkaja, siis tasub minna seetõttu, et teil on kõik avastamisrõõmud alles ees.

3. Kui te pole ei see ega teine, on teil siiski suurepärane võimalus avastada enda jaoks metsa eripalgelisus.

Käesolev legend aitab teil orienteeruda RMK matkateel ning on koostatud selliselt, et alguspunkt on Oandul ning liigutakse Iklasse. RMK matkatee kulgeb oma 370 km pikkusel teekonnal läbi kahe rahvuspargi ja üheksa kaitseala, läbi Pärnumaa uhkete laante ja jõuab lõpuks Liivi lahe kaunitele randadele. Põhja-Kõrvemaal kulgedes meenuvad Tammsaare tööd, rada läbib Vargamäed, kulgeb mööda Kurgjal asuvast Jakobsonide talust ja mööda ajaloolist Sakala teed ning väisab Soomaal Hüpassaares asuvat Mart Saare kodupaika.

Legendi kirjutamiseks on matkatee 2012. aasta kevadel läbinud ja oma tähelepanekud kirja pannud Tõnu Jürgenson. Tema legendi on täiendanud mitmed RMK matkateed kavandanud ja hästitundvad inimesed.

Jäta ka sina oma jäljed RMK matkateele!

Lae endale matkatee legend PDF failina siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles