Matkatee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaraja kaart
Matkaraja kaart Foto: RMK Matkarada

RMK matkatee ühendab Eesti piirist piirini

RMK matkatee on esimene tervet riiki läbiv matkatee, mida ehitati ja ühendati kümme aastat. 370 kilomeetri pikkune teekond saab alguse Põhja-Eesti Lahemaa rahvuspargi aladelt, mis on kuulsad oma valgusküllaste männikute poolest. Tee kulgeb läbi suurte Kõrvemaa metsade, Euroopa ühe võimsaima soomaastiku – Soomaa rahvuspargi ning viib seejärel läbi Pärnumaa metsade vongeldes mereäärsetesse rannaküladesse ja Liivi lahe kaunitele randadele.

RMK matkatee läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki ning üheksat kaitseala ja lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas.

Kuna Eestimaa on suhteliselt tasase maastikuga, siis peaks matkatee läbimine olema igaühele füüsiliselt jõukohane. Matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega, mis teevad eksimise keeruliseks. Infotahvlid annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ning puhkamisest.

Matkateele asudes saab jätta auto omal vastutusel parklasse Oandul, Aegviidus, Kõrtsi-Tõramaal, Laiksaares või Kablis RMK looduskeskuste ja kontorite vahetus läheduses. Täpse teekonna kaardi koos 33 laagrikoha juhistega saate endale hankida RMK looduskeskustest või laadida alla siit. Matkamise nippe leiab lisaks siit ja RMK looduspuhkuse lehelt: www.loodusegakoos.ee .

Raja avamise puhul 15. juulil läbivad matkatee jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täielikult kuus ja osaliselt 13 tuntud eestlast. Matkaliste tegemistele saab kaasa elada blogi, uudiste ning täna rajal rubriikide kaudu.

Kohtume RMK matkateel!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles