Kodumaiseid roose jääb naistepäeval napiks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosikasvatus.
Roosikasvatus. Foto: Liis Treimann
Eesti roosikasvataja Lahe Roosi lillesaak jäi selleks naistepäevaks kesiseks – gaasi- ja elektrihinna tõusu tõttu olid kasvuhooned tavalisest külmemad ja roosid ei jõudnud õigeks ajaks õitsele puhkeda.

Lilleletid naistepäevaks aga tühjaks ei jää – kodumaiseid roose saatis Lahe Roos kauplustesse küll tavalisest vähem, kuid kenasti hakkasid õitsema tulbid ning lilli võtavad kauplused müügile ka välismaalt, rääkis Lahe Roosi esindaja Tarbija24.ee`le.

«Ega nad meie roosist üksi ela, nad võtavad ju välismaa roosi ka külluses sisse. Ega sellepärast lilled müümata jää,» sõnas roosikasvataja.

Tallinnas Viru tänaval juba kuus aastat lilli müünud Helju tunnistas, et nende letis kodumaised roose polegi. Küll aga on müügil Eestis kasvatatud tulbid. 

Samas lisas Helju, et lillede puhul inimesed päritolu ja kodumaisust oluliseks ei pea. Olulisemad on välimus ja see, et lill kaua püsiks. Seda, et Eestis kasvatatud roosid välismaistest kauem kaunid püsiksid, Helju tõeks ei pea, pigem on vastupidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles