Naistepäeva lillemüük kogub tuure

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemüüjad Tallinnas Viru tänaval.
Lillemüüjad Tallinnas Viru tänaval. Foto: Siiri Erala
Tarbija24.ee tegi ringkäigu Tallinna populaarsemates lillemüügikohtades – kaupmehed on naistepäevaks juba valmis ja lillemüük kogub tuure.

Tallinnas Viru tänava alguses asuvate lillelettide juures käis juba täna hommikupoolikul sagimine – müüjad täiendasid varusid, mitmed mehed käisid uudistavate pilkudega ringi ja nii mõnigi kõndis lettide juurest minema paberisse pakitud õitega, lisaks olid lillemüüki jäädvustama tulnud telekaamerad.

Viru tänava ühes lilleletis kuus aastat töötanud Helju rääkis, et kuigi naistepäev on alles pühapäeval, ostab osa mehi lilled ära juba praegu – näiteks kolleegidele või need, kes linnast kaugel elavad ja kellel lillepoode läheduses pole, mõned varuvad lilled varem ka selleks, et vältida järjekordades seismist.

Järjekordi võib Helju sõnul pühapäeval oodata. «Naistepäev on ikkagi kõige tähtsam päev, siis tuleb emadepäev ja muud tähtpäevad,» lausus ta.

Seda, et naistepäev on tähtis kinnitasid ka 27-aastane Georgi ja 29-aastane Kristian. Nende lähedased naised kindlasti lilledeta ei jää.

Georgi on juba aastaid olnud usin lillekinkija, kooli ajal said naistepäeval õie kõik kooliõed ja paremad õpetajad. Sel aastal plaanib ta lilledele kulutada 500 krooni ringis, kuid varasematel aastatel on läinud ka üle selle.

Kristian jääb Georgist siiski veidi tagasihoidlikumaks ja plaanib lilledele kulutada paarsada krooni.

Helju sõnul jäävad eesti mehed lillede ostmisel suhteliselt mõistlikuks – ostetakse ühe või mõne õie kaupa. Suuri ja säravaid kimpe eelistavad vene päritolu mehed ja välismaalased.

Eelistatumad lilled on naistepäeval, tulbid, roosid ja noorte seas on uueks trendiks saanud nelgid. Helju kiidab viimaseid, sest nelk on tegelikult väga kena ja püsib kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles