Ministeerium esitas töötuskindlustusmakse alandamise valitsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi uksesilt.
Sotsiaalministeeriumi uksesilt. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalministeerium esitas esmaspäeval valitsusele tuleva aasta töötuskindlustusmakse määrade eelnõu, mille järgi määrad langevad 4,2 protsendilt kolmele protsendile.

Eelnõu seletuskirjast nähtub, et töötukassa nõukogu ettepaneku alusel kehtestatakse 2013. aastaks töötaja töötuskindlustusmakse määraks kaks protsenti ja tööandja töötuskindlustusmakse määraks üks protsent, kokku kolm protsenti.

Tänavu on töötuskindlustusmakse 4,2 protsenti.

Töötukassa andmetel laekuks kolmeprotsendilise maksemääraga 2013. aastal kindlustusmakseid 158,5 miljonit eurot. Töötuskindlustushüvitiste kuluks prognoositakse 2013. aastal 28 miljonit eurot ja hüvitise saajateks prognoositakse 12 554 inimest.

2013. aasta lõpuks on oodatav töötukassa varade väärtus 539 miljonit eurot. Eelmise aasta lõpu seisuga oli töötukassa varade väärtus 346,7 miljonit eurot ja käesoleva aasta lõpuks on töötukassa varade väärtus 471 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles