Mamo perenaine Margit Härma korjas seeni rattakiivrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Jagomägi, Heleen Vennikas ja Margit Härma
Priit Jagomägi, Heleen Vennikas ja Margit Härma Foto: RMK Matkatee

Vastavatud 370 kilomeetrisel RMK matkateel võtab järgmise kümne päeva jooksul loodusega mõõtu seltskond lugupeetud eestimaalasi, kellest Mamo perenaine Margit Härma tegi seente tundmises silmad ette kogu ülejäänud matkaseltskonnale.

Vihmased päevad nagu tänane sobivad tuntud gurmaani Margit Härma sõnul ideaalselt seenelkäiguks. ”Siin on nii lõbus,” kiidab ta vastavatud matkateed ja lisab: ”Kõik on nii agarad seenelised!  Korjame praegu seeni vihmakeepide taskutesse, sest korve meil ei ole - ühe rattakiivri oleme juba täis kogunud!”

“Kõige rohkem on kukeseeni, aga eile leidsime ka mõned pilvikud ja ühe palupuraviku, mis on üks punapuraviku liike.”

Margiti kaasmatkajad olid eelmisel õhtul eriti tänulikud tema valmistatud hõrgutisele, kus lisaks leitud seentele võis leida pisut peekonit, valget veini ja toorjuustu. “Värske metsaõhk sinna juurde ja midagi paremat ei olegi olemas!” ütles Margit, kelle enda lemmikud on uued ja põnevad seened, mida on raskem määrata. Tema sõnutsi söömiseks aga ühtki halba seent ei leidugi, olevat vaid kehvad kokad.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.

Matkatee läbivad üheteistkümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel ühinevad ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, kaitseliitlane ja jahimees Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.

Matkateeliste tegemistele saab kaasa elada erilehe ja RMK blogi vahendusel, mille leiab aadressilt www.rmk.ee/loodusegakoos.
Matkateed tutvustavat videoklippi saab vaadata siit: http://www.loodusegakoos.ee/matkatee-blogi/vaata-klippi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles