RMK suur matk: üks tõsisem haav ja 30 villi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK matkaseltskond
RMK matkaseltskond Foto: RMK Matkatee

Läbi Eesti kulgevat RMK matkateed läbiv reisiseltskond jõudis täna lõunaks Kõrvemaal sajanda kilomeetri tähiseni, mille jooksul on kaasasolev arst pidanud tohterdama kokku 30 villi, pindu ja haava, millest üks on tõsisem ja võib vajada täiendavat õmblemist.

Matkaseltskonna liikme, arst Julia Ivanova sõnul lõikas Kristjan Kaljund eile endale nii sügavalt noaga sõrme, et haav vajaks tavaolukorras õmblemist. “Kuna Kristjan nõudis jätkamist, siis tõmbasin haava esmaabi korras kokku ja hoian teda jälgimise all,” ütles Ivanova.
 
“Ilma villideta matkajat vast polegi, samuti olen pidanud leevendama liigese- ja närvivalu. Tellisin järgmisele etapile juurde nõelu, millega ville ja pindusid eemaldada,” ütles Ivanova ja lisas, et ka tema enda jalad on juba kinni teibitud ja plaasterdatud.
 
“Ka sääsehammustusi on tihedalt, kuid puuke pole veel õnneks kellelgi olnud,” lisas Ivanova.
 
Kuigi kergemat tohterdamist on olnud küllalt palju, siis Julia Ivanova sõnul sobib rada ka keskmisele eestlasele rahulikus ja võimetele vastavas tempos läbimiseks hästi. “Arstina soovitan kindlasti kaasa võtta plaastreid, valuvaigisteid, sääsetõrjet ning vajadusel allergiarohtu.
 
Homsel, 19. juuli päevateekonnal saavad matkaliste jalad puhkust, sest jõutakse Raplamaale, kus liigutakse ATV-dega.
 
RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.
 
Matkatee läbivad üheteistkümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel ühinevad ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, kaitseliitlane ja jahimees Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles