Aigar Kallas: tänavu on suurepärane marja-ja seeneaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Kallas avab RMK matkatee
Aigar Kallas avab RMK matkatee Foto: RMK Matkatee

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, kes koos matkaseltskonnaga läbib vastavatud RMK üle-Eestilist matkateed ütleb, et metsad on praegu paksult marju ja seeni täis.

Aigar Kallase sõnul on niiskust olnud piisavalt ja matkateed läbides on suuri mustikaid ja maasikaid olnud tohutult. “Ka murakaid on rabas palju ning praegu saab täpselt parajalt küpseid marju sissetegemiseks,” ütles Kallas ja lisas, et paistab ka hea jõhvikasügis tulevat.

Aigar Kallase sõnul on ka seeni palju – matka nädal tagasi Lahemaalt alustades olid esimesed kaks päeva teel lausa kukeseeneuputus.

RMK juhatuse esimees andis matkal nähtu põhjal oma silmaga värske hinnangu ka teele jäänud metsade seisukorrale. “Kaitsealadel paistis kõik korras olevat. Kohtades, kus metsakoosluste säilitamiseks tuleb inimesel kaasa aidata, nägin mõnes kohas veel puudujääke,” lubas Kallas teemaga matkalt naastes tegeleda.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.

Matkatee läbivad üheteistkümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel ühinevad ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, kaitseliitlane ja jahimees Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles