Eesti siseveekogude veetemperatuurid on kerkinud 20 kraadini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Kallas
Aigar Kallas Foto: RMK Matkatee
RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, kes koos matkaseltskonnaga läbib vastavatud 370-kilomeetrist RMK matkateed, kinnitab, et vaatamata jahedale ilmale ja vihmale on Eesti jõgede ja järvede veetemperatuurid kerkinud 20-kraadini ning ujumiseks sobilikud.
Kallase sõnul on matkaseltskond kümne päeva jooksul läbi Eesti rännates iga päev erinevates veekogudes ujumas käinud. «See on tavaliselt kõige mõnusam ja värskendavam osa päevast,» lausub Kallas ning lisab, et saunaskäik ja suplus mõnes väikeses järves või jões aitab kõigi matka jooksul tekkinud hädade vastu alates sääsehammustustest lõpetades lihasvaevustega.
 
Sadu kilomeetreid läbinud reisiseltskond on end vette kastnud näiteks Valgejões, Nelijärvel, Paunkülas, Kakerdaja raba laugastes ja Saarküla järves.
 
Kuna matkajatel on metsas tulnud juba kümme päeva hoolitseda ka enda toiduvarude täiendamise eest, siis on veekogud olnud ka selles osas asendamatud abimehed ning Eestis ringi rännates Kallase sõnul nälga ei jää. «Lisaks metsas kasvavatele seentele ja marjadele pakuvad veekogud ka korralikku kalasaaki, mida oleme õhtuti lõkketulel valmistanud.»
 
RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.
 
Matkatee läbivad üheteistkümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel on nendega ühinenud ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, sõjaväelane Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles