Eestlased on hakanud internetist rohkem kaupu ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Living.ee kohta on tarbijakaitseamet varem saanud üksikuid pöördumisi.
Living.ee kohta on tarbijakaitseamet varem saanud üksikuid pöördumisi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Panga statistika kohaselt on eestimaalased maikuust saadik ostnud internetist kaupu ja teenuseid ligikaudu 126 miljoni euro väärtuses, kasutades makseviisina Pangalingi teenust või tasudes internetis pangakaardiga.

Statistikaameti andmetel on internetikaubanduse kasutajate arv Eestis alates 2005. aastast pea kolmekordistunud (70 000-lt 2005. aastal 210 000ni 2011. aastal). Ligikaudu kolmandiku interneti teel tehtud ostudest moodustavad kontserdi-, kino-, teatri- jm piletid ning samuti umbes kolmandiku reisi- ja majutusteenused. 26 protsenti moodustavad rõivad ja sporditarbed ning 15 protsenti raamatud, ajakirjad ja e-õppematerjalid.

94 protsenti riigisisestest internetikaubanduse maksetest tehti otse pangakontolt, kasutades Pangalingi teenust. Pangakaartidega tasusid eestimaalased 87 protsendi ulatuses teistest riikidest tehtavate internetiostude eest. 51 protsenti sellistest maksetest tehti krediitkaardiga ja 49 protsenti krediitkaardi funktsiooniga deebetkaardiga. Umbes pooled pangakaardiga internetiostude eest tasujatest kasutasid väljaspool Eestit väljastatud kaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles