Politsei hoiatab kontrolöridena esinevate kelmide eest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veemõõtjad
Veemõõtjad Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnu kriminaalpolitsei hoiatab inimesi kelmide eest, kes võivad end esitleda veemõõtjate kontrollijatena, kuid kelle eesmärgiks on peamiselt vanematelt inimestelt varastada raha ja väärtuslikemaid esemeid.

Politsei on juba saanud inimestelt infot, et uste taga käivad kaupa pakkumas või end mõne ametkonna esindajana esitlevad kelmid, teatas Lääne prefektuur. Peamiselt käiakse vanemate inimeste juures, pakutakse müüa näiteks veefiltreid või ka esitletakse end veemõõtjate kontrollijatena.

Kui inimene aga laseb võõra oma tuppa ning asub näiteks veemõõtjat näitama, siis võivad kelmidest võõrad kaasa haarata rahakoti või koridoris oleva käekoti.

Politsei palub olla äärmiselt tähelepanelik ja võõraid inimesi põhjendamatult oma koju mitte lubada. Ametkonnad annavad reeglina üldistest kontrollimistest ametlike teadaannete kaudu teada ning kaupa ostke vastavast ettevõttest, kus kaubal on tootja garantii.

Ka soovitab politsei alati küsida töötõendit või muud dokumenti, mis tõestab tõepoolest külastuse ja kontrollimise eesmärki.

Samuti palub politsei kõigil, kel on vanemaealisi lähedasi või tuttavaid, sel teemal nendega rääkida, et keegi pahaaimamatult teadmatusest kelmide ohvriks ei langeks.

Praegu on teema aktuaalne Pärnus ja Pärnumaal, kui pole välistatud ka muud piirkonnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles