Lumesadu jättis Saaremaal neli valda tundideks elektrita

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal jäi palju majapidamisi elektrita.
Saaremaal jäi palju majapidamisi elektrita. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eilne tihe lumesadu jättis Lääne- Saaremaa neli valda tundideks elektrita, kui vooluta pidi läbi ajama ligi 4000 majapidamist.

«Elektrikatkestused põhjustas suur lumesadu, mille tulemusel vajusid lumega koormatud puude oksad või ladvad elektriliinidele peale, tekitades lühise,» selgitas Meie Maale ulatusliku elektrikatkestuse põhjusi Eesti Energia tütarfirma OÜ Jaotusvõrk Kuressaare juhtimiskeskuse juhataja Villord Laul.

Tema sõnul sai elektrikatkestuste jada alguse ööl vastu eilset, kui 00.06 jäi elektrita Lümanda vald ja minut hiljem ka Vilsandi saar. Järjepanu kadus vool seejärel ka Kihelkonna, Salme ja Torgu vallast ning osa Kärla valla elanikke oli samuti elektrita.

Eile hommikul kella 8 paiku oli Lääne- Saaremaal elektrita veel 1314 majapidamist, kella 11 oli vooluta klientide arv kahanenud 502- ni.

Pärast kella 12 ütles aga üles järjekordne elektriliin ja sedakorda jäi vooluta 3900 Lääne- Saaremaa majapidamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles