Kuidas nutitelefoniga vältida sõnumitest tulenevaid hiidarveid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: AFP/SCANPIX

Nutitelefoni omanikel on võimalik sõnumeid saates võimalik pääseda suurtest arvetest, kusjuures selleks on mitu võimalust.

Eilses Postimehes ilmus artikkel, kus järjekordselt tuuakse Eesti tarbijateni näide täpitähelistest sõnumitest, kirjutab Ronald Liive ajaveebis Kahvel. Kui tavapäraselt on pahuraks kliendiks mõne nn feature phone’i e tavatelefoni omanik, siis sel korral sai suure arve maailma populaarseima nutitelefoni iPhone’i omanik. Nutitelefoni omanikuna oleks kliendil olnud mitmeid viise vältida operaatori hiidarveid täpitäheliste sõnumite eest. Järgnevat võibki võtta kui lihtsat õpetust kõigile nutitelefoni omanikele tasuta (või väga odavate) sõnumite saatmiseks.

Lülita sisse tähemärkide näitaja

Postimehe artiklis mainiti, et antud kliendi nutitelefonil (iPhone 4) puudub tähemärkide näitamise funktsioon, tegu on väära väitega. Kui su nutitelefon maksab üle 600 euro võid olla kindel, et seal on olemas sedavõrd lihtne funktsioon kui sõnumi tähemärkide näitaja. Ei ole määrav, kas su telefon jooksutab Androidi, Windows Phone 7 või iOSi tarkvara – mainitud funktsioon on kõigil telefonidel olemas.

Sõnumite saatmiseks kasuta mõnd rakendust

Nutitelefoni omanikuna on sul unikaalne võimalus sõnumite saatmiseks kasutada mõnd rakendust, mis saadab neid üle interneti. Küll on nende puhul vajalik WiFi või 3G-ühendus, välismaal reisides arvesta kindlasti roaming'u tasusid! Üks populaarsemaid rakendusi selles valdkonnas on WhatsApp, mis töötab iOSi, Androidi, BlackBerry ning Nokia (v.a WP7) nutiseadmetel. Rakenduse abil saab sõpradele saata täiesti tasuta sõnumeid üle interneti, eelduseks on vaid see, et teiselgi osapoolel on WhatsAppi rakendus seadmesse installeeritud.

Sarnaseid rakendusi leiab erinevatest rakenduste poodidest veelgi, nagu näiteks Viber, Skype ja Facebooki Messenger. Lisaks on viimasel ajal tootjad hakanud sarnaseid rakendusi ka ise valmistama. Kui praeguse kliendi sõbral oleks olnud Mac, iPhone, iPad või iPod oleks ta võinud täpitähelised sõnumid saata üle iMessage’i rakenduse. Tootjate poolt arendatud rakenduste miinuseks on platvormi kindlus, ehk sealt ei saa sõnumeid saata nt iPhone’i ning Samsung Galaxy SIII vahel.

Kasuta numbreid

Kui sa tead, et sa siiski pead sõnumi tavapärasel kujul saatma, asenda täpitähed numbritega. Probleemse õ-tähe võid asendada numbriga 6.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles